Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Wat wist de CIA? Bekijk het archief!

15 mei 2018

Medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden hebben tot 15 juli 2018 toegang tot de Daily Reports van de Foreign Broadcast Information Service (FBIS). Deze database van Readex bevat het archief van vertaalde transcripten van buitenlandse nieuwsmedia in de periode 1941–1996, verzameld door de Amerikaanse CIA.

Foreign Broadcast Information Service Daily Reports is een rijke bron voor historisch onderzoek naar vrijwel alle landen in de wereld. De interface van Readex maakt het mogelijk binnen de rapporten te zoeken op basis van land, datum of trefwoorden.

Beschikbaarheid

Foreign Broadcast Information Service is beschikbaar via de Catalogus > tabblad Find Databases.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie