Philpapers: philosophical research online

8 maart 2018

De UBL ondersteunt nu Philpapers: een uitgebreide index en bibliografie op het gebied van de filosofie die wordt onderhouden door een netwerk van filosofen.

Sinds de oprichting in 2009 is Philpapers stilletjes uitgegroeid tot een toonaangevend onderzoeksinstrument voor wetenschappers en studenten in de filosofie. Met behulp van geavanceerde trawltechnieken en grootschalige crowdsourcing worden bronnen in de filosofie gemonitord, waaronder tijdschriften, boeken, openbare archieven en persoonlijke websites die door academici worden bijgehouden.

PhilPapers beschikt ook over het grootste open access-archief in de filosofie, PhilArchives, dat ook als een aparte site toegankelijk is.

Bij het aanmaken van een persoonlijk account kunt u aangeven dat u verbonden bent aan de Universiteit Leiden. Dit maakt 'GetIt' linken mogelijk en vergemakkelijkt de directe toegang tot gelicentieerde content.