Bibliotheek

Nieuw online: Encyclopaedia of the History of Science, Technology, and Medicine in Non-Western Cultures

8 februari 2018

Deze derde editie van de Encyclopaedia of the History of Science, Technology, and Medicine in Non-Western Cultures (Springer 2016) bevat bijna 1000 artikelen die betrekking hebben op de geschiedenis van wetenschap, technologie en geneeskunde van culturen buiten de Verenigde Staten en Europa. Lemma's omvatten brede onderwerpen als de relatie tussen oosterse en westerse astronomie en wiskunde. Andere artikelen gaan in op de betekenis van filosofische aspecten van wetenschap binnen Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse culturen, zoals rationaliteit, objectiviteit en methode. Inbegrepen zijn ook biografie├źn van individuele wetenschappers.

Beschikbaarheid

Voor toegang: Catalogus Universitaire Bibliotheken Leiden > tabblad Find databases > Encyclopaedia of the history of science, technology, and medicine in non-western cultures