Bibliotheek, Onderzoek

Nieuwe e-books en databases voor Rechten - Universiteitsbibliotheek

18 januari 2018

De bibliotheek heeft nieuwe e-books en databases van verschillende uitgevers aangeschaft.

De bibliotheek heeft nu toegang tot de volgende bestanden:

Stradalex, een database voor Belgisch recht.

Global Restructuring Review, een platform met een dagelijkse informatiedienst en een maandelijks uitgegeven tijdschrift op het gebied van grensoverschrijdend insolventierecht.

Brill Stockholm Studies in Child Law and Children’s Rights

A Commentary on the United Nations Convention on the Rights of the Child

Daarnaast start per 1 februari 2018 een trial op de American Law Institute Library. Het American Law Institute is een toonaangevende onafhankelijke organisatie in de Verenigde Staten die wetenschappelijke werken produceert om de wet te verduidelijken, te moderniseren en anderszins te verbeteren. Het Instituut bestaat uit advocaten, rechters en hoogleraren met de hoogste kwalificaties. Het ontwerpt, bespreekt, herziet en publiceert Wetsherzieningen (Restatements of the Law), modelstatuten en rechtsbeginselen die invloedrijk zijn in de rechtbanken en de wetgevende macht, als ook in het juridisch wetenschappelijke onderzoek en onderwijs.

Beschikbaarheid

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens deze bestanden ook vanaf een computer buiten de bibliotheek raadplegen via de Catalogus > tabblad Find databases.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze vakreferent.