Bibliotheek, Onderzoek

Bibliotheektrial – Cambridge Archive Editions Online: Near and Middle East

24 januari 2018

U heeft vanaf heden tot en met 13 maart 2018 toegang tot Cambridge Archive Editions Online: Near and Middle East.

De universiteitsbibliotheek heeft gedurende anderhalve maand een trial op Cambridge Archive Editions Online: Near and Middle East. Deze database biedt een gedigitaliseerde versie van de Cambridge Archive Editions en maakt grote delen van de Britse archieven toegankelijk en eenvoudig doorzoekbaar. De collectie Near and Middle East omvat materiaal uit de Britse archieven over de geschiedenis van diverse landen in het Midden-Oosten, waaronder materiaal over de activiteit van Groot-Brittannië in het Midden-Oosten.

De collectie Near and Middle East is een zeer omvangrijke uitbreiding op de reeds beschikbare maar veel kleinere collectie East and Southeast Asia. Deze laatste collectie blijft ook na afloop van de trial gegarandeerd beschikbaar.

Beschikbaarheid

Cambridge Archive Editions Online: Near and Middle East is beschikbaar via de Catalogus > tabblad Find databases > Cambridge Archive Editions Online: Near and Middle East.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN-inloggegevens deze database ook vanaf een computer buiten de campus raadplegen.