Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Toegangspas Asian Library

15 december 2017

De Asian Library is gerealiseerd om studenten en onderzoekers te faciliteren in het gebruik van de Aziatische collecties. Rond tentamenperioden is de leeszaal van de Asian Library echter dermate druk bevolkt met studenten die alleen een werkplek zoeken dat er voor studenten en onderzoekers die juist deze collecties willen gebruiken vrijwel geen plek beschikbaar is.

De UBL is nu genoodzaakt om het gebruik van de Asian Library als leeszaal voor de Aziatische collecties te bevorderen door de toegang ertoe verder te reguleren. Eerdere maatregelen als het aanbieden van additionele werkplekken bij alle faculteiten hebben helaas onvoldoende effect gehad.

Studenten en onderzoekers van opleidingen gerelateerd aan Aziƫ ontvangen een tijdelijke toegangspas voor het gebruik van de Asian Library en de daarbij horende collecties. De pas kan worden opgehaald bij het Studiepunt in het Lipsius. De Asian Library is in de periode van 18 december 2017 tot en met 1 februari 2018 alleen toegankelijk op vertoon van deze pas. Na deze datum wordt de toegang geregeld via een speciale toegangssleutel op de LU-Card.

Belangstellenden die op incidentele basis gebruik willen maken van de Aziatische collecties kunnen bij de Informatiebalie van de UB een pas verkrijgen die alleen voor die dag geldig is. Voor ontvangst van de pas aan de Informatiebalie is een legitimatie als borg verplicht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie