Trial Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan, 1947-1980

Tot 30 november 2017 biedt de Universiteitsbibliotheek Leiden toegang tot de digitale collectie Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan, 1947-1980.

De bronnendatabase bevat documenten over de politieke en sociale geschiedenis van India, Pakistan en Afghanistan uit Groot-Brittannië’s Foreign Office Files in de National Archives, het officiële regeringsarchief.

De collectie bestaat uit drie delen:

• Onafhankelijkheid, Partition en de Nehru-periode, 1947-1964
  • Conflicten in Zuid-Azië en de onafhankelijkheid van Bangladesh, 1965-1971
  • Afghanistan en de Koude Oorlog, Emergency Rule in India, en de hervatting van het civiele bestuur in Pakistan, 1972-1980

Foreign Office Files bevat een grote verscheidenheid aan materiaal waaronder diplomatieke correspondentie, uitgaande en inkomende telegrammen, krantenknipsels, kaarten, foto’s, politieke en economische rapporten, verslagen van bezoeken en rondreizen, notulen van vergaderingen, en brieven.

Documenten over Sri Lanka, Nepal, Bhutan en Sikkim and Kashmir en andere frontier regions behoren eveneens tot de collectie. Ook geeft Foreign Office Files toegang tot bronnen die inzicht geven in de dreiging vanuit China en de Sovjet Unie.

Meer informatie over Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan kunt u vinden op de website van de uitgever: http://www.amdigital.co.uk/m-products/product/foreign-office-files-for-india-pakistan-and-afghanistan-1947-1980/detailed-information/

Om na afloop van de trail een beslissing te kunnen nemen over de aanschaf van Foreign Office Files heeft de bibliotheek uw input nodig. Graag ontvangen we uw opmerkingen over de inhoud en gebruiksvriendelijkheid per mail: Patrick Gouw (p.gouw@library.leidenuniv.nl) of Marije Plomp (m.plomp@library.leidenuniv.nl).

Toegang

U kunt de digitale collectie raadplegen via de catalogus van de Universiteitsbibliotheek > tab Zoek databases > Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan, 1947-1980 (TRIAL).

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben ook buiten het universiteitsnetwerk toegang tot de collectie met hun ULCN inloggegevens.