Nieuwe database in de bibliotheek: online bibliografie Atlantic History

De bibliotheek biedt vanaf nu toegang tot de Oxford Online Bibliography op het gebied van Atlantische geschiedenis.

Deze vakspecifieke bibliografie is gewijd aan de interacties tussen volkeren en culturen binnen het Atlantische gebied (4 continenten) en bestrijkt de periode van de ontdekkingsreizen tot aan het einde van de slavernij in de America’s aan het einde van de negentiende eeuw.  Het vormt een goed vertrekpunt voor iedereen met interesse op het brede terrein van de Atlantische geschiedenis.

Tevens wordt al langer toegang geboden tot de online bibliografieën op de deelgebieden Art History, Buddhism, Chinese Studies, Classics, Hinduism, Islamic Studies, Medieval Studies & Renaissance and Reformation.

Beschikbaarheid

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de bibliotheek raadplegen via de Catalogus > tabblad Find databases >  Oxford Bibliographies Online Atlantic History.