Nieuwe database in de bibliotheek: KISS (Korea Studies Information Service System)

De UBL heeft een trial lopen op KISS (Korea Studies Information Service System) tot 31 mei 2017.

KISS (Korea Studies Information Service System) is een van de belangrijkste databases voor Koreanistiek in het verschaffen van toegang tot toonaangevende wetenschappelijke publicaties in de sociale wetenschappen en humaniora. KISS is een fulltext database met meer dan 1.3 miljoen artikelen uit 3,320 wetenschappelijke tijdschriften over linguïstiek, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, bouwkunde, landbouwkunde, oceanologie en kunst. Deze tijdschriften worden uitgegeven door 1,330 academische genootschappen en 700 instituten en bedrijven wereldwijd. De database bevat tevens 790 artikelen die geregistreerd zijn in de Nationale Research Foundation van Korea.

Beschikbaarheid

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de bibliotheek raadplegen via de Catalogus > tabblad Find databases >KISS.