Nieuwe database: Digital Archive of Chinese Buddhist Temple Gazetteers

U heeft nu toegang tot Digital Archive of Chinese Buddhist Temple Gazetteers

Tussen 2007 en 2010 zijn er 237 gazetteers gedigitaliseerd en deze worden via deze website aangeboden. De gazetteers die voor dit project zijn verzameld komen voornamelijk uit twee twintigste-eeuwse compilaties van houtsnede herdrukken:

Zhongguo Fosi Shizhi Huikan 中國 佛寺 史志 彙 刊. Taipei, 1980-1994. Samengesteld door Du Jiexiang 杜潔祥. 110 vols.

Zhongguo fosizhi congkan 中国 佛寺 志 丛刊. Yangzhou: Guangling shushe 广陵 书社 2006. Samengesteld door Zhang et al Zhi. 白化 文, 张智 主編. 130 vols.

Elke gazetteer is verkrijgbaar in een archiefbestand dat kan worden gedownload.

Beschikbaarheid

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de bibliotheek raadplegen via de Catalogus > tabblad Find databases > Zhongguo fo jiao si miao zhi shu wei dian zang.