Call for Papers symposium Mapping Asia

Universitaire Bibliotheken Leiden en de commissie Geschiedenis van de Cartografie van de International Cartographic Association (ICA) nodigen u uit om een voorstel voor een presentatie  in te dienen voor het internationaal symposium Mapping Asia – Cartographic Encounters between East and West op 15 en 16 september 2017.

Het centrale thema van de conferentie is de wederzijdse beïnvloeding van de westerse en Aziatische cartografische tradities. De nadruk zal liggen op, waar westerse en Aziatische cartografische geschiedenis samen. Geografisch gezien worden  de onderwerpen beperkt tot Zuid-Azië, Oost-Azië en Zuidoost-Azië, met speciale aandacht voor India, China, Japan, Korea en Indonesië.

Thema’s  van het symposium zijn:

• Wat bepaalt Azië? De arbitraire grens tussen Europa en Azië op de kaart
• Aziatische cartografische tradities
• Aziatische toponomie en cartografie
• Cartografie en intercultureel contact
• Missionaire en koloniale cartografie van Azië
• Aziatische cartografie in de collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden
• Philipp Franz von Siebold en de cartografie van Japan
• en alle papieren van verdienste

Op de website van het symposium Mapping Asia vindt u meer informatie en het aanmeldingsformulier voor de Call for Papers. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martijn Storms (m.storms@library.leidenuniv.nl).

De deadline voor de Call for Papers is 15 februari 2017.