Universiteit Leiden

nl en

UBL Get Access

Zoek je via het internet naar wetenschappelijke artikelen en e-books? Download de Library Access browser extensie en zie direct of je via de UBL gratis toegang hebt.

UBL Get Access installeren


Internet Explorer, Chrome of Firefox

Ga naar de Catalogus en sleep de knop UBL Get Access naar de werkbalk Favorieten. Het installeren is eenmalig. Let op: deze tool is niet geschikt voor de mobiele telefoon.

Safari (Apple computers)

  • Creëer een willekeurige favoriet (bookmark) in de favorietenbalk van uw browser
  • Pas de instellingen van deze favoriet aan
  • Verander de naam van de favoriet in ‘UBL Get Access’ (of een andere zelfgekozen naam)
  • Kopieer de onderstaande code en plak het in het url veld van je favoriet:
    javascript:void(location.href='https://login.ezproxy.leidenuniv.nl/login?url='+location.href)

Hoe werkt het

UBL Get Access is een browserextensie die tijdens zoeken op het web gemakkelijk en snel toegang geeft tot academische artikelen, e-books en databases waarvoor de UBL een licentie heeft.

Als je een titel vindt op een website, klik dan op de UBL Get Access en login met je ULCN account. Vervolgens is het artikel gratis te lezen. In sommige gevallen moet eerst nog de pdf worden geopend. Als geen toegang wordt verleend of een blauw scherm verschijnt dan heeft de bibliotheek hoogstwaarschijnlijk geen overeenkomst met de uitgever afgesloten. Zoek dan in de catalogus op een gedrukte versie of kijk in WorldCat of de gezochte titel bij een andere universiteitsbibliotheek wel beschikbaar is.

Deze website maakt gebruik van cookies.