Coronamaatregelen bij de Universitaire Bibliotheken Leiden

Ook nu we allemaal de 1,5-meterregel aanhouden, kun je gewoon naar de bibliotheek komen om te printen en kopiëren, boeken op te halen en in te leveren, of natuurlijk om te studeren! Maar alles gaat wel net even anders dan normaal.

Universiteitsbibliotheek

Je kunt komen studeren in de Universiteitsbibliotheek, Bibliotheek Wijnhaven, Bibliotheek Sociale Wetenschappen en de Bibliotheek Rechten. Wel moet je eerst even reserveren. Dit doe je gemakkelijk via onze website. Daar selecteer je je bibliotheek naar keuze, log je in met je ULCN-account en kies je hoe laat je wilt komen studeren. Vervolgens ontvang je een e-mail met een bevestiging van je reservering. Deze e-mail is ook je toegangsbewijs.

Let op: Reserveren kan een dag van tevoren en per dag kun je één reservering maken.

Bekijk voor meer info over de coronamaatregelen in de bibliotheek en het reserveren van studieplekken deze video's.

Coronamaatregelen in de bibliotheek

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Reserveer een studieplek

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Regels

1. Bij binnenkomst maak je je handen goed schoon. Hiervoor zijn bij de ingang en op andere locaties desinfecterende middelen aanwezig.
  2. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere gebruikers.
  3. Er mag maximaal één persoon tegelijk in de toiletruimten aanwezig zijn.
  4. Hoest en nies in je elleboog, niet in je hand.
  5. Gebruik wegwerptissues en gooi ze weg.
  6. Was je handen regelmatig met water en zeep.

Looproutes

In alle bibliotheken zijn looproutes aangegeven. Zo houd je gemakkelijk 1,5 meter afstand van andere studenten. Volg wanneer je in één van de gebouwen bent de pijlen op de grond. Fijne bijkomstigheid: zo maak je gemakkelijk kennis met onze gebouwen en weet je de weg binnen no-time!

Printen en kopiëren

Wil je langskomen om wat uit te printen of te kopiëren? Bel dan van tevoren even met +31 71 527 2800. Je krijgt dan een tijdsblok van twintig minuten toegewezen.