Coronamaatregelen bij de Universitaire Bibliotheken Leiden

Nu we allemaal de 1,5-meterregel aanhouden, gaat het ook in de bibliotheek net even anders dan normaal. Bekijk op deze pagina welke regels er in de bibliotheken gelden.

Studeren in de bibliotheken

Tijdens de lockdown zijn studieplekken alleen beschikbaar voor voor studenten die geen andere opties hebben.

Wees verantwoordelijk en solidair, bezet niet onnodig een plek.

Lees meer over het reserveren van een studieplek tijdens de coronamaatregelen

Coronamaatregelen in de bibliotheek

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze maatregelen zijn sinds de zomer aangepast. Kijk hier voor meer informatie over het reserveren van een studieplek.

Reserveer een studieplek

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Regels

1. Bij binnenkomst maak je je handen goed schoon. Hiervoor zijn bij de ingang en op andere locaties desinfecterende middelen aanwezig.
  2. Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere gebruikers.
  3. Er mag maximaal één persoon tegelijk in de toiletruimten aanwezig zijn.
  4. Hoest en nies in je elleboog, niet in je hand.
  5. Gebruik wegwerptissues en gooi ze weg.
  6. Was je handen regelmatig met water en zeep.

Looproutes

In alle bibliotheken zijn looproutes aangegeven. Zo houd je gemakkelijk 1,5 meter afstand van andere studenten. Volg wanneer je in één van de gebouwen bent de pijlen op de grond. Fijne bijkomstigheid: zo maak je gemakkelijk kennis met onze gebouwen en weet je de weg binnen no-time!

Printen en kopiëren

Wil je langskomen om wat uit te printen of te kopiëren? Bel dan van tevoren even met +31 71 527 2800. Je krijgt dan een tijdsblok van twintig minuten toegewezen.