Hoe leen ik een boek of vind ik resources online?

Het boek dat jij nodig hebt direct op je scherm, lenen of inzien op de collegeplank.

Magazijnen

De bibliotheek heeft miljoenen boeken, veel te veel om alle boeken op de leeszaal te hebben staan. Daarom staan de meeste boeken in magazijnen. Als je op zoek bent naar een boek, kun je gebruik maken van de catalogus. Hierin kun je zoeken op auteur, titel, onderwerp en nog veel meer. Log in met je ULCN-account en vraag je boek aan via de request-knop. Kies vervolgens bij welke bibliotheek je het boek wilt afhalen. Je ontvangt van ons altijd een e-mail op het moment dat het boek voor je klaar ligt!

In het filmpje zie je hoe het werkt. Wil je weten hoe je snel en effectief zoekt in de catalogus? Loop eens door onze online tutorial heen. Hier is meer informatie over levertijden op verschillende bibliotheeklocaties en materialen. Je kunt boeken ophalen en inleveren op iedere locatie met boekenlockers zonder een studieplek te reserveren.

Hoe leen je een boek

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Boekenlockers

Bij de Universiteitsbibliotheek, Bibliotheek Wijnhaven, Bibliotheek Sociale Wetenschappen en het Van Steenisgebouw wordt gebruik gemaakt van zogenaamde boekenlockers. Wanneer je een boek aangevraagd hebt via de catalogus, kun je de locatie kiezen waar je het boek wilt ophalen. Als je voor een van deze 4 bovengenoemde bibliotheken kiest, wordt het boek in een locker gelegd. Houd je LU-Card bij het scanscherm en wacht tot het nummer van je locker verschijnt. Vervolgens kun je het boek uit je locker halen. Verder hoef je niets te doen, want het boek staat al op je kaart!

Collegeplank

Voor sommige colleges moet je veel lezen. Soms verplichte en soms aanbevolen literatuur. Docenten geven vaak aan de bibliotheek door welke boeken in hun colleges verplicht zijn. In de bibliotheek zetten wij die boeken voor jou en je werkgroep- of collegegenoten apart op een collegeplank. Je kan die boeken niet lenen, maar iedereen die hetzelfde college volgt kan ze lezen in de bibliotheek. Collegeplanken vind je in de UB, de Asian Library, Bibliotheek Rechten en in de Bibliotheek Wijnhaven. Bij de Bibliotheek Sociale Wetenschappen staat voorgeschreven literatuur in een kast achter de balie. Vraag ernaar!

Direct op je scherm: remote access tot databases, e-books en online artikelen

Online toegang tot miljoenen pagina's betrouwbare informatie: de bibliotheek regelt het voor jou. We hebben miljoenen e-books en e-journals voor jou beschikbaar gemaakt. Je vindt ze in de catalogus. Wil je meer weten over e-books of andere e-resources, kijk dan eens naar onze subject guides.

Hoe werkt Remote Access bij de UBL?

Verlaat onze website om deze video te bekijken.