Hoe activeer ik mijn LU-Card?

Om gebruik te kunnen maken van onze services, is het belangrijk dat je in het bezit bent van een LU-Card. Deze heb je nodig om boeken te lenen, te printen en te kopiëren, en om toegang tot de Universiteitsbibliotheek en Bibliotheek Rechten te krijgen. Je moet een LU-Card aanvragen naast je collegekaart. Over het aanvragen van je kaart heb je bericht gekregen bij je inschrijving. Aan jou nu nog de taak om je pasfoto op tijd te uploaden!

Hoe upload ik een foto?

Log met je ULCN-account in op Account Self Service, ga naar 'My profile' en upload een pasfoto. Zorg ervoor dat je foto voldoet aan de eisen. Je ontvangt de LU-Card binnen 5 tot 10 werkdagen op het correspondentieadres dat je hebt opgegeven in Studielink of op je inschrijfformulier.

Activatie

Voor je je kaart kunt gebruiken, moet je hem laten activeren. Wegens de coronamaatregelen kan dit op slechts twee locaties: de Universiteitsbibliotheek in Leiden en het Wijnhavengebouw in Den Haag. De openingstijden van deze gebouwen zijn onderhevig aan verandering, dus bekijk voor je gaat de openingstijden van de LU-Card activatiepunten.

Belangrijk: neem een geldige ID-kaart of paspoort mee wanneer je je LU-Card komt activeren. Houd voor meer informatie hierover je universitaire e-mail en onze website in de gaten, zodat je op tijd weet waar je precies heen moet om je LU-Card te activeren.

Ik heb nog geen LU-Card!

Als je nog geen LU-Card opgestuurd hebt gekregen, kun je die het beste zelf online aanvragen. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een LU-Card op de studentenwebsite.

Printen en kopiëren met je LU-Card

Om te kunnen printen en kopiëren moet er voldoende tegoed op je LU-Card staan. Je kunt het tegoed ophogen via één van de PinPoint-machines die in de meeste universiteitsgebouwen in Leiden en Den Haag te vinden zijn, of online via Webprint.