Universiteit Leiden

nl en

Training Visualizer

Docenten kunnen materiaal uit de Bijzondere Collecties gebruiken in de collegezalen van de Universiteitsbibliotheek. Voor het tonen van de stukken wordt het gebruik van de overhead visualizer aanbevolen. Tijdens deze trainingssessie leert u hoe u de visualizer reserveert, het materiaal uit de Bijzondere Collecties hanteert en de visualizer bedient tijdens uw presentatie.

Doelgroep
Docent
Onderzoeker
Postdoc-onderzoeker
Promovendus
Docenten
Karin Scheper  (Restaurator) Nicolien Karskens  (Medewerker bijzondere collecties 2) Jaap de Vreugd  (Medewerker Bijzondere Collecties 2)
Werkvorm
Training

Gebruik de overhead visualizer voor colleges en presentaties

 

De Universiteitsbibliotheek heeft onlangs een overhead visualizer aangeschaft, ter ondersteuning van de colleges en demonstraties die docenten en conservatoren geregeld verzorgen in de Vossiuzaal en Heinsiuszaal. De camera kan details van een boek, kaart of gravure zodanig vergroten en projecteren op het smartboard dat de aanwezigen in de zaal, ook zittend op enige afstand, ze goed kunnen waarnemen.

Het gelijktijdig hanteren van bijzonder materiaal, bedienen van de visualizer en coherent communiceren met je publiek vereist enige voorbereiding en oefening. Daarom dienen alle docenten een korte instructie te volgen alvorens ze de visualizer kunnen gebruiken.

De instructie voor docenten duurt ongeveer een uur en zal plaatsvinden in de Universiteitsbibliotheek. Eerst laat restaurator Karin Scheper zien hoe bijzondere stukken (zoals boeken, losse papieren, kaarten, gravures en foto’s) optimaal en veilig gehanteerd kunnen worden, op tafel en onder de camera van de visualizer. Vervolgens zullen medewerkers van Diensten Bijzondere Collecties ingaan op de bediening van het apparaat en wordt de procedure voor het aanvragen van de zaalruimte en de gewenste stukken uit de Bijzondere Collecties besproken.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar specialcollections@library.leidenuniv.nl

Voor meer informatie zie de webpagina bijzondere collecties gebruiken in colleges.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.