Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstellingen

De UBL organiseert tentoonstellingen waarbij ruim gebruik gemaakt wordt van de rijke Leidse collecties. Elke drie of vier maanden wordt een nieuwe tentoonstelling ingericht.

Kalender

Van 25 januari 2018 tot 27 mei 2018 is de tentoonstelling Bloot of Bedekt te zien.

Tentoonstellingsruimte

De tentoonstellingsruimte bevindt zich in het entreegebied van de bibliotheek aan de Witte Singel en is vrij toegankelijk voor belangstellenden tijdens de openingsuren van het gebouw. De ruimte is in 2010 geheel gerenoveerd en ingericht voor publieke tentoonstellingen. Dit is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van verschillende stichtingen, organisaties en particulieren.

Ook te zien buiten de universiteit

Naast tentoonstellingen in eigen huis zijn er regelmatig stukken uit de bijzondere collecties te zien bij tentoonstellingen elders in Leiden, in Nederland en in het buitenland. Benieuwd naar welke objecten op welke tentoonstellingen te zien zijn? Volg ons op twitter en facebook.

Webtentoonstellingen

Tentoonstelling gemist? Recente tentoonstellingen zijn digitaal te raadplegen via Digital Special Collections. Een deel van de tentoonstellingen van voor 2007 is toegankelijk gemaakt via Digitale Tentoonstellingen.