Universiteit Leiden

nl en

Thuistoegang

Alleen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden: toegang tot onze databases, e-journals en e-books overal ter wereld.

Waar u ook bent, thuis of elders buiten de gebouwen van de Universiteit Leiden, overal hebt u toegang tot e-journals, databases en e-books uit de UBL collecties. U heeft hiervoor een tweetal mogelijkheden:
1. Gebruik "UBL Get Access"
2. Thuistoegang via de Catalogus

 

UBL Get Access

Bent u buiten het universitaire netwerk en heeft u een interessant artikel gevonden, dan kunt u met één klik op UBL Get Access gelijk inloggen waarna u direct toegang krijgt tot het artikel (indien beschikbaar). Dit werkt alleen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.Installeer UBL Get Access in Internet Explorer, Chrome of Firefox
Ga naar de Catalogus start pagina en sleep de knop UBL Get Access naar uw Favorieten werkbalk. Hiermee creëert u een nieuwe favoriet. Het installeren is eenmalig. Daarna kunt u van alle plekken op het internet gebruik maken van de UBL Get Access favoriet. Let op: deze tool is niet geschikt voor de mobiele telefoon.

Installeren in Safari (Apple computers)

  • Creëer een willekeurige favoriet (bookmark) in de favorietenbalk van uw browser
  • Pas de instellingen van deze favoriet aan
  • Verander de naam van de favoriet in ‘UBL Get Access’ (of een andere zelfgekozen naam)
  • Kopieer de onderstaande code en plak het in het url veld van je favoriet:
javascript:void(location.href='https://login.ezproxy.leidenuniv.nl:2443/login?URL='+location.href)

Het installeren is eenmalig. Daarna kunt u van alle plekken op het internet gebruik maken van de UBL Get Access favoriet.

Hoe werkt het?
Stel, u vindt online een verwijzing naar een interessante titel, bijv. “The regulation of civilian drones" uit het tijdschrift Computer Law and Security Review. U googelt de titel en komt op de site van Science Direct, er staat een knop bij ‘Buy this article’, kosten meer dan 40 dollar. Als u nu op de UBL Get Access favoriet klikt, opent er een nieuw scherm, waarin u kunt inloggen met uw ULCN account. Vervolgens krijgt u toegang tot het artikel. Het kan ook zijn, dat er niets gebeurt nadat u bent ingelogd of dat u een blauw scherm krijgt, in dat geval heeft de bibliotheek hoogstwaarschijnlijk geen licentie met de uitgever afgesloten voor toegang tot betreffende titel. U kunt dan Picarta raadplegen om te kijken of het artikel elders wel beschikbaar is.

Thuistoegang via de Catalogus

Als u zich buiten het universitaire netwerk bevindt,  logt u gewoon met uw ULCN account in de Catalogus in. Vervolgens zoekt u naar de titel of het onderwerp van uw interesse en klikt u op View Online (indien aanwezig). Meestal verschijnt er dan nog een inlogscherm waar u op dezelfde manier inlogt, waarna u toegang krijgt tot de digitale versie. Voor toegang tot sommige e-books is het bovendien nodig bepaalde software te installeren.
Thuistoegang is alleen beschikbaar voor studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden.

Thuistoegang voor alumni

Alumni van de Universiteit Leiden hebben van huis uit gratis toegang tot een beperkt aantal databases uit onze collectie. Meer informatie hierover staat op de webpagina Diensten voor alumni.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie