Universiteit Leiden

nl en

Werkplekken

In de bibliotheken zijn meer dan 1.860 studieplekken met en zonder PC beschikbaar.

Studeren en overleggen

Verschillende gedeelten van de bibliotheken, bijvoorbeeld de studiezalen, zijn aangewezen als stiltegebieden. Welke ruimten dit zijn is steeds duidelijk aangegeven. In de overige ruimten is het mogelijk om rustig met elkaar te overleggen.

Draadloos netwerk

Er zijn in de bibliotheken twee netwerken beschikbaar: Eduroam en Leiden University Wireless Access. Handleidingen en meer informatie vindt u op de website van het ICT Shared Service Centre van de Universiteit.

Beschikbaarheid PC’s

Bezoekers in het bezit van een geldige bibliotheekpas kunnen gebruik maken van de PC’s in de bibliotheek. Een actueel overzicht van beschikbare computers vindt u op de pagina vrije computers en op de informatiezuilen in de bibliotheken.

Voor het gebruik van de netwerken en computerfaciliteiten gelden de universitaire gebruikersvoorwaarden.

Inactieve computers worden na 20 minuten geforceerd uitgelogd en zijn dan beschikbaar voor anderen.

Individuele studieruimten in de UB

De Universiteitsbibliotheek (UB) op de Witte Singel beschikt over 16 aparte studieruimten voor individueel gebruik. De ruimten mogen uitsluitend worden gebruikt door studenten van de Universiteit Leiden.

De ruimten zijn beschikbaar op een first come, first served basis. De sleutel kan bij de receptie van de UB worden opgehaald, mits er een studieruimte vrij is. De sleutel dient uiterlijk aan het einde van de dag te worden ingeleverd.

Het gebruik van de studieruimten is aan enige specifieke regels gebonden. Daarnaast zijn ook in deze ruimten de huisregels van de UBL van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie