Universiteit Leiden

nl en

Werkplekken

In de bibliotheken zijn meer dan 1.860 studieplekken met en zonder computer beschikbaar.

Studeren en overleggen

Verschillende gedeelten van de bibliotheken, bijvoorbeeld de studiezalen, zijn aangewezen als stiltegebieden. Welke ruimten dit zijn is steeds duidelijk aangegeven. In de overige ruimten is het mogelijk om rustig met elkaar te overleggen.

Draadloos netwerk

Er zijn in de bibliotheken twee netwerken beschikbaar: Eduroam en Leiden University Wireless Access. Handleidingen en meer informatie vindt u op de website van het ICT Shared Service Centre van de Universiteit.

Beschikbaarheid computers

Om de computers in de bibliotheken te kunnen gebruiken hebt u een geldig bibliotheekaccount nodig. Een actueel overzicht van vrije computers vindt u op de pagina beschikbare computers én op de informatiezuilen in de bibliotheken.

  • Inactieve computers worden na 20 minuten automatisch uitgelogd en zijn dan beschikbaar voor anderen
  • Het is niet toegestaan een computerwerkplek bezet te houden, terwijl u de computer niet gebruikt
  • Verwijder bij het tijdelijk verlaten van de werkplek altijd uw telefoon, usb-stick etc.

Voor het gebruik van de netwerken en computerfaciliteiten gelden de universitaire gebruikersvoorwaarden.

Individuele studieruimten in de UB

De Universiteitsbibliotheek (UB) op de Witte Singel beschikt over 16 studieruimten voor individueel gebruik. De ruimten mogen uitsluitend worden gebruikt door studenten van de Universiteit Leiden.

De ruimten zijn beschikbaar op een first come, first served basis. De sleutel kan bij de receptie van de UB worden opgehaald, mits er een studieruimte vrij is. De sleutel moet uiterlijk aan het einde van de dag weer worden ingeleverd.

Voor het gebruik van de studieruimten gelden specifieke regels. Daarnaast zijn ook in deze ruimten de huisregels van de UBL van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie