Universiteit Leiden

nl en

Reserveer een groepsruimte

Voor studenten en onderzoekers van de Universiteit Leiden die willen samenwerken beschikken de bibliotheken over diverse groepsruimtes.

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt studenten van de Universiteit Leiden 6 samenwerkruimtes voor 3 tot 6 personen, en 2 ruimtes voor 3 tot 8 personen. Alle zaaltjes beschikken over een smartboard met toebehoren.

U kunt een groepsruimte reserveren via de receptie van de UB.

Mediaruimte, begane grond
De mediaruimte in de UB heeft 3 groepsunits en 4 individuele werkplekken, voorzien van PC met Blu-rayspeler. Het is geen overlegruimte; het gebruik van hoofdtelefoons is verplicht. Individuele werkplekken zijn beschikbaar op een first come, first served basis.

De groepsunits in de mediaruimte kunnen door studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden worden gereserveerd bij de informatiebalie van de UB. U deelt de mediaruimte altijd met andere bezoekers.

Asian Library

Cinema room ‘Vos’
De Asian Library in de UB beschikt over een ruime cinema room voor groepen van maximaal 15 personen. Uitgebreide informatie vindt u op de locatiepagina van de Asian Library.

Groepsruimte ‘Kern’
De samenwerkruimte in de Asian Library kan worden gebruikt door groepen van minimaal 3 en maximaal 6 studenten van de Universiteit Leiden, die gebruik maken van de collecties op het gebied van Aziëstudies. U kunt groepsruimte 'Kern' reserveren via de receptie van de UB.

Bibliotheek Wijnhaven

De Bibliotheek Wijnhaven beschikt over enkele samenwerkruimtes voor groepen van 4 tot 6 studenten van de Universiteit Leiden, eventueel begeleid door een docent. De zaaltjes zijn voorzien van een 55” touchscreen met ingebouwde PC, en aansluitmogelijkheid voor een laptop. U kunt een ruimte in Wijnhaven reserveren, op de dag zelf en voor maximaal 2 uur, via Mapiq.

Uw reservering

Vermeld bij uw reserveeraanvraag:

  • welke ruimte u wilt reserveren
  • gewenste datum en dagdeel
  • uw naam, studentnummer en telefoonnummer
  • het aantal deelnemers

U krijgt bericht of de gewenste zaal op de door u gekozen datum en tijd beschikbaar is. De sleutel(indien van toepassing) kan op de dag zelf worden afgehaald. De student die de ruimte heeft gereserveerd geeft een persoonlijk document af bij wijze van borg, en van iedere deelnemer wordt het LU-Cardnummer genoteerd. De reservering vervalt als de groep een half uur na aanvangstijd nog niet aanwezig is.

In alle groepsruimtes zijn de huisregels van de UBL van toepassing.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie