Universiteit Leiden

nl en

Diensten voor alumni en promovendi

Alumni en promovendi van de Universiteit Leiden kunnen gratis gebruik blijven maken van de bibliotheekfaciliteiten.

Bibliotheekpas

Met een geldige bibliotheekpas (de LU-Card) kunt u als alumnus of promovendus gebruik blijven maken van verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). 

Alumni

Enige tijd na uw afstuderen wordt uw studentenaccount automatisch omgezet in een alumni-account. U blijft dezelfde ULCN-inloggegevens, LU-Card en uMailadres gebruiken. Indien u nog geen LU-Card hebt kunt u deze online via Account Self Service aanvragen, of bij één van de bibliotheekbalies. 

Alumni afgestudeerd vóór september 2006 kunnen bij de bibliotheekbalie een gratis pas verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van afstuderen.

Promovendi

Of u als promovendus voor een alumni-account in aanmerking komt óf voor een gastaccount van de UBL kunt u nalezen op de alumnipagina van de Universiteit. 

Toegang tot databases

Binnen het universitaire netwerk heeft u met uw ULCN-account toegang tot alle databases in de collectie van de UBL, met uitzondering van de database 'Legal Intelligence', die alleen toegankelijk is voor medewerkers en studenten. 

Thuistoegang via Leiden Alumni Databases is op dit moment mogelijk voor: 

  • Academic Search Alumni Edition
  • Art Index (H.W. Wilson)
  • Criminal Justice Abstracts
  • Library Literature & Information Science Index (H.W. Wilson)
  • JSTOR collections: Arts & Sciences I, II, III and VII and Early Journal Content

Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden

Wij nodigen u graag uit om als alumnus of promovendus lid te worden van de Stichting Vrienden van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Als vriend wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen bij de bibliotheken en draagt u bij aan het behoud, de uitbreiding en het onderhoud van - vooral de bijzondere - collecties. U ontvangt regelmatig uitnodigingen voor lezingen, themabijeenkomsten en tentoonstellingsopeningen.