Workshop | In contact met collecties

Witte Singel 27
2311 BG Leiden
Leeszaal Bijzondere Collecties

Tijdens deze workshop 'In contact met collecties' staat u oog in oog met de geschiedenis. Onder begeleiding van experts van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) krijgt u de mogelijkheid om de belangrijkste stukken uit de Leidse Bijzondere Collecties van dichtbij te bekijken en bij bepaalde gevallen zelfs te gebruiken. Uiteraard wordt bij ieder stuk door de conservator uitgelegd wat het zo bijzonder maakt.

De UBL bezit werk van een aantal fotografen die al zeer vroeg foto's maakten in het Midden-Oosten. Alexine Tinne maakte al foto's in Egypte en de Levant in de tweede helft van de negentiende eeuw, Christiaan Snouck Hurgronje was de eerste westerling die foto's van de heiligste plaatsen van Mekka wist te maken via een tussenpersoon en Frank Scholten reisde door de Levant in de jaren 1920 en documenteerde daar het daagelijks leven in Palestina op gevoelige wijze.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden volgt.