Universiteit Leiden

nl en

Workshop

Library Carpentry workshop

Datum
maandag 27 maart 2023 - dinsdag 4 april 2023
Toelichting
4 sessies op de ochtenden van 27/28 maart en 3/4 april 2023, 09.00-12.00 uur.
Bezoekadres
Online. De voertaal van de workshop is Nederlands.

Op de ochtenden van 28/29 maart en 4/5 april 2022 is er weer een online Library Carpentry workshop. In deze workshop leren medewerkers van bibliotheken de beginselen van datavaardigheden.

Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een Library Carpentry workshop en geïnteresseerd zijn in leren programmeren, kunnen zich inschrijven voor alleen de Pythondagen, 3 en 4 april.

WAAROM
Redenen om mee te doen kunnen zijn: 

  • vergroten van je ‘databewustzijn’
  • beter begrip van dataproblemen die onderzoekers ervaren
  • efficiënter verzamelen en verwerken van data ten behoeve van je werk.
  • kennismaken met programmeren.

INHOUD
In de workshop werken we met data in de vorm van platte tekst en tabellen. We leren om tabelvormige data op te schonen en te analyseren met behulp van OpenRefine. We leren de beginselen van programmeren met Python, en maken kennis met reguliere expressies, een methode van patroonherkenning die bij alle vormen van data nuttig is.

VEREIST
Er is geen voorkennis vereist over Python, OpenRefine of reguliere expressies. Wel wordt enige ervaring gevraagd met een spreadsheetprogramma zoals Excel.

De workshop wordt georganiseerd door de bibliotheken van UvA/HvA, VU, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit en Tilburg University University en is gratis toegankelijk voor deelnemers vanuit universitaire of hogeschoolbibliotheken. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 maart 2023 via een online inschrijfformulier. De voertaal is Nederlands.

Inschrijfformulier

Deze website maakt gebruik van cookies.