Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur

Online boekensalon Elizabeth Stuart - met Nadine Akkerman

Datum
donderdag 2 december 2021
Tijd
Bezoekadres
De boekensalon is te volgen op YouTube

Op donderdag 2 december is Nadine Akkerman, universitair hoofddocent Engelse Letterkunde te gast in de online boekensalon van Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Hoofdconservator Garrelt Verhoeven interviewt Akkerman over haar boek Elizabeth Stuart, Queen of Hearts. Akkerman beschrijft in haar biografie het kleurrijke leven van een van de meest onbegrepen koninginnen uit de Europese geschiedenis. Elizabeth Stuart staat in de Nederlandse geschiedschrijving te boek als de excentrieke, geldverkwistende Winterkoningin. Door uitgebreid speurwerk in talloze archieven weet Akkerman dit beeld te corrigeren en geeft ze Elizabeth een nieuw gezicht. Conservatoren van de UBL presenteren tijdens de boekensalon bijpassende stukken uit de Leidse collecties.

Bekijk hier alvast de teaser:

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht over de online boekensalon.

Deze website maakt gebruik van cookies.