Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

ReproHack: Reproducibility Hackathon

Datum
zaterdag 30 november 2019
Tijd
Bezoekadres
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Zaal
Heinsius/Vossius

Een interdisciplinaire groep wetenschappers zal tijdens ReproHack worden uitgedaagd om samen artikelen te reproduceren waarvan zowel de data als code openbaar is gemaakt.

Door middel van ReproHack wil de organisatie aandacht vestigen op het belang van openbare data en code voor de reproduceerbaarheid van de wetenschap. Daarnaast zal de hackathon inzicht geven in verschillende best practices op het gebied van het delen van code en data. Zo draagt het evenement bij aan het meer reproduceerbaar maken van wetenschap.

DANS ondersteunt dit evenement samen met de Open Science Community Leiden, Leiden Institute of Advanced Computer Science, Data Science Research Programme, Young Academy Leiden, Erasmus MC en Centre Digital Scholarship. 

Extra informatie

Wilt u meer weten over het evenement? Op de website van ReproHack vindt u meer informatie. Wilt u zich direct aanmelden voor de hackathon? Dat kan via deze registratiepagina. Benieuwd of uw artikel (met openbare data en code) geschikt is voor de hackathon, nomineer hier uw artikel.

Meer informatie over de ReproHack @ Leiden University

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie