Manuscript Monday: Manuscript Research without Manuscripts?

maandag 2 december 2019
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27
2311 BG Leiden
Vossiuszaal

Dr. Cornelis van Lit, O.P. van de Universiteit Utrecht spreekt over het gebruik van gedigitaliseerde manuscripten voor onderzoek aan de hand van zijn recent verschenen boek Among Digitized Manuscripts: Philology, Codicology, Paleography in a Digital World (Brill, open access) met voorbeelden uit de islamitische handschriftenkunde. Dr. Krista Murchison (Leiden) spreekt over Leidse handschriften die tijdens de Tweede Wereldoorlog gered zijn van de bezetter, die de handschriften van de bibliotheek wilde wegnemen.

De middag maakt deel uit van “Manuscript Monday”, een reeks lezingen georganiseerd door de Huygens Manuscript Group op verschillende plekken in het land. De lezingen worden in het Engels gehouden. Inschrijven is gewenst en kan via een formulier.

Leiden, UB, BPL 2429, fol. 121v.