Congres/symposium

Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden

Digitalisering werkt door in alle sectoren van de maatschappij. In de Week van het digitale erfgoed (eind november) organiseren LCRDM en het Netwerk Digitaal Erfgoed op 26 november in de Universiteitsbibliotheek Leiden een bijeenkomst om samenwerking tussen erfgoed en wetenschap nader te verkennen.

Erfgoed en wetenschap

In deze netwerkbijeenkomst komen de erfgoed- en de onderzoekswereld samen: waar zien we gedeelde belangen, principes en doelgroepen? Waar kunnen de netwerken elkaar versterken? Zien we kansen om verbindingen te leggen tussen erfgoed en wetenschap?

Digitalisering werkt door in alle sectoren van de maatschappij. Niet alleen in de erfgoedsector, maar ook in de wetenschap. Bibliotheken, archieven en musea werken aan het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van hun (digitale) collecties. Nieuw is dat de NDE digitaal-erfgoed-coaches erfgoedinstellingen daarbij helpen.

Binnen het LCRDM werken onderzoeksondersteuners (of zo je wilt: datastewards) samen om de onderzoekers op de universiteiten, hogescholen en andere onderzoeksinstellingen te helpen zo goed mogelijk om te gaan met hun data volgens de FAIR-principes: vindbaar, toegankelijk, interoperabel en herbruikbaar.

Save the date!

Aanmelden voor deze bijeenkomst is nu nog niet mogelijk. Zodra er meer informatie is, lees je het op weekvanhetdigitaalerfgoed.nl/events/

Meer informatie en aanmelden