Universiteit Leiden

nl en

Bring Your Own Data Workshop

Datum
dinsdag 18 juni 2019
Tijd
Bezoekadres
University Library
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Zaal
0.28, Centre for Digital Scholarship

Het Centre for Digital Scholarship (CDS) organiseert deze engelstalige Bring Your Own Data pilot workshop voor PhD's om hun data FAIR te maken: Findable, Accessible, Interoperable and Reusable. We leggen hierbij vooral nadruk op de onderdelen Interoperable en Reusable.

Allereerst introduceren we het concept FAIR data. Daarna doorlopen we gezamenlijk een tutorial met een voorbeeld dataset.  Vervolgens is er een praktische sessie waarin door de deelnemers zelf meegebrachte datasets FAIR worden gemaakt. We sluiten af met een dicussie over het delen en publiceren van FAIR data.

Deze pilot workshop richt zich in eerste instantie op Data Science PhD's met het doel om in de loop van het jaar uit te breiden naar andere vakgebieden. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie