Lezing | Studium Generale

Rijksmuseum Boerhaave
Lange Sint Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

Ook in onze sleutelstad is Brussel dichterbij dan je denkt. Overal vind je verbintenissen tussen Leiden en Europa, of het nu gaat om onderwijs, gezondheidszorg of het bedrijfsleven. Europese studenten en toeristen weten Leiden te vinden, andersom reikt de invloed van Leiden tot ver in Europa. Toch is de verbondenheid tussen beide niet altijd zichtbaar. Hoog tijd om daarover in gesprek te gaan. Zodoende organiseren wij in samenwerking met de Gemeente Leiden en het Europa Instituut een reeks bijeenkomsten rondom Europa en Leiden in aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen in mei.

De opening van het Leids Europafestival zal plaatsvinden in Rijksmuseum Boerhaave en gaat over het thema wetenschap. Conservator Tim Huisman vertelt hoe Herman Boerhaave ‘leermeester van Europa’ werd, aan de hand van de tentoonstelling: Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap. Rector magnificus Carel Stolker zal vervolgens stilstaan bij de hedendaagse relatie tussen Leiden en Europa op het gebied van wetenschap.

Iedereen welkom!
Gratis entree.
Aanmelding verplicht via de website van Rijksmuseum Boerhaave

Deze opening komt tot stand in samenwerking met Europa Instituut, Gemeente Leiden en Rijksmuseum Boerhaave.