Kunst en Cultuur | In contact met collecties

In contact met collecties – Workshop Leidse kaarten en atlassen

22 juni 2018
Toelichting
workshop 0: 13.00 uur tot 14.00 uur (VOL) workshop 1: 14.30 uur tot 15.30 uur (VOL) workshop 2: 16.00 uur tot 17.00 uur (VOL)
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Vossius

Op vrijdag 22 juni wordt voor het belangstellende publiek een workshop rond Leidse kaarten en atlassen gehouden. De bijeenkomst vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27 te Leiden.

Unieke ervaring
Tijdens de workshop brengt conservator Martijn Storms u in aanraking met kaarten en atlassen van de 16de eeuw tot heden. Speciale aandacht zal er zijn voor kaarten en plattegronden van de stad Leiden en kaarten die door Leidse kaartenmakers vervaardigd zijn. Hoe veranderde het kaartbeeld van Leiden in de loop van de tijd? En hoe veranderde de manier waarop kaarten vervaardigd werden? Hoe zijn de kaarten en atlassen in het verleden gebruikt en hoe zijn ze uiteindelijk in de Universiteitsbibliotheek terechtgekomen?

Programma
Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis vereist. Na een korte introductie en instructie kan het publiek onder toezicht enkele kaarten en atlassen zelf raadplegen. Via een beknopte handleiding wordt u gewezen op interessante aspecten en krijgt u een eerste indruk van de geschiedenis van de cartografie van Nederland, en Leiden in het bijzonder.

De workshop wordt twee keer achter elkaar gehouden in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27 te Leiden en duurt van:

• 13.00 uur tot 14.00 uur (workshop 0 VOL)
  • 14.30 uur tot 15.30 uur  (workshop 1 VOL)
  • 16.00 uur tot 17.00 uur (workshop 2 VOL)

Aanmelden
Alle workshops, inclusief de extra workshop, zijn inmiddels vol. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.